2013 Masseria Maime IGT

Tormaresca - Salento, Puglia, Italien

Rødvin - Negroamaro

Puglia - kvalitet og value fra Italiens støvlehæl
Man har kendt til vinfremstilling i Puglia i flere tusinde år, og gamle druesorter som Magna Grecia vidner om en tidlig græsk indflydelse. Puglia har igennem tiderne leveret store mængder konsumvin og vine til fremstilling af f.eks. Vermouth. Igennem de sidste 20 år er der sket et fantastisk kvalitetsløft i Puglia, og dette hænger nøje sammen med introduktion af nye dyrknings- og vinifikationsteknikker samt introduktion af nye druesorter som Chardonnay og Cabernet, der begge formår at udtrykke sig på unik vis i Puglias terroir. De bedste lokale druesorter fra Puglia er Aglianico, Negroamaro og Primitivo.

Tormaresca - Toscanas berømte Antinori familie i Puglia
At den berømte toscanske vinfamilie, Antinori, i 1998 etablerede sig i Puglia blev både i den italienske og internationale vinverden regnet som en blåstempling af regionens kvalitetspotentiale. Antinoris Puglia vine sælges under navnet Tormaresca, og vinene fremstiles på Antinoris to ejendomme: Bocca di Lupo, der befinder sig i Castel Del Monte DOC området. Ejendommen omfatter 130 ha. vinmarker nær Vulture vulkanen, hvor klimaet er varmt, tørt og med et stort interval mellem dag og nattetemperaturer, som sikrer modne druer med optimal friskhed i aromaerne. Masseria Maime, befinder sig i et af de smukkeste områder i Salento. Ejendommen, der ligger nær Adriaterhavets kyst, omfatter 250 ha. tilplantet med vinstokke, og 85 ha. med oliventræer. Den Italienske vinguide Gambero Rosso skiver i 2014 udgaven ”i løbet af 15 år er Tormaresca blevet et af de mest succesfulde vinerier i regionen".

Masseria Maime – ikonisk og ultimativ Negroamaro
De ekstremt modne Negroamaro druerne til denne ikoniske vin håndselekteres fra de ældste og bedste parceller i Masseria Maimes vinmarker. Vinifikationen er klassisk og Tormaresca anvender både remontage for optimal ekstrahering af farve og aroma og delestage, hvor kernerne, der potentielt indeholder bitre tanniner fjernes fra druerne. Den unge vin er lagret 12 måneder på fade af fransk og ungarsk eg, og yderligere 12 måneder på flaske inden den blev frigivet til salg. Resultatet er en ultimativ Negroamaro med en forførende duft der giver mindelser om rose og viol og en svagt ”spicy” smag med fine noter af lakrids og sorte og røde bær. Den koncentrerede smag munder ud i en lang, detaljeret og blød eftersmag.



Datablad
269,00 kr
mindst 6 stk