2016 Pietrabianca Chardonnay,Castel del Monte

DOC Organic wine

Tormaresca - Castel del Monte, Puglia, Italien

Hvidvin - Chardonnay

Puglia - kvalitet og value fra Italiens støvlehæl
Puglia har fremstillet vin i flere tusinde år, og gamle druesorter som Magna Grecia vidner om en tidlig græsk indflydelse. Puglia har igennem tiderne leveret store mængder konsumvin og vine til fremstilling af f.eks. Vermouth. Igennem de sidste 20 år er der sket et fantastisk kvalitetsløft i Puglia, og dette hænger nøje sammen med introduktion af nye dyrknings- og vinifikationsteknikker samt introduktion af nye druesorter som Chardonnay og Cabernet. De bedste lokale druesorter fra Puglia er Aglianico, Negroamaro og Primitivo.

Tormaresca - Toscanas berømte Antinori familie i Puglia
At den berømte toscanske vinfamilie Antinori i 1998 etablerede sig i Puglia blev både i den italienske og internationale vinverden regnet som en blåstempling af regionens kvalitetspotentiale. Antinoris Puglia vine sælges under navnet Tormaresca, og vinene fremstilles på Antinoris to ejendomme: Bocca di Lupo, i Castel Del Monte DOC området. Ejendommen omfatter 130 ha. vinmarker nær Vulture vulkanen, hvor klimaet er varmt, tørt og med et stort interval mellem dag og nattetemperaturer, som sikrer modne druer med optimal friskhed i aromaerne. Masseria Maime, befinder sig i et af de smukkeste områder i Salento. Ejendommen, der ligger nær Adriaterhavets kyst, omfatter 250 ha. tilplantet med vinstokke, og 85 ha. med oliventræer. Den Italienske vinguide Gambero Rosso skiver i 2014 udgaven ”i løbet af 15 år er Tormaresca blevet et af de mest succesfulde vinerier i regionen".

Pietrabianca – økologisk super Chardonnay
Pietrabianca fremstilles på Bocca di Lupo af økologisk dyrkede druer fra ejendommes marker i Minervino Murge. Chardonnay druerne høstes i slutningen af august. Den lokale Fiano drue, der udgør 10 % høstes midt september. Chardonnay druerne gæres og lagres på fade af fransk og ungarsk eg for øget dybde og kompleksitet. Fiano druerne gæres ved lave temperaturer på tanke af rustfrit stål for maksimal aroma og friskhed. I januar stikkes vinen sammen, og tappes derefter i marts. Efter 6 måneders lagring på flaske frigives den til salg. Resultatet er i al sin enkelhed Puglias bedste Chardonnay. Farven er lys strågul, duften er intens med aromaer af hvide blomster, fersken og vanilje. Smagen har en eminent kombination af rigdom, kompleksitet og friskhed, der sætter denne vin i en klasse helt for sig selv blandt Puglias hvidvine. Bør sammenlignes med en fin hvid Bourgogne.Datablad
199,00 kr
mindst 6 stk