2016 Poggio alle Nane

Maremma Toscana IGT

Le Mortelle - Antinori - Maremma, Toscana, Italien

Rødvin - Cabernet Franc

Tenuta le Mortelle - superejendom i Maremma
Le Mortelle er en fantastisk ejendom beliggende i toskanas Maremma område, nær byen Castiglione della Pescaia. Godset har siden 1999 tilhørt Antinori familien, der har arbejdet målrettet og seriøst både i vinmarkerne og de nye kældre ud fra en fast overbevisning om, at Maremma området besidder et fantastisk potentiale for fremstilling af vine af højeste kvalitet. Ejendommen råder over 160 hektar vinmarker, primært med Cabernet Sauvignon og Sangiovese. Den nye kælder på Le Mortelle er bygget cylindrisk og i tre niveuer ned i  undergrunden, så vinen kan flyttes så skånsomt som muligt, ved hjælp af tyngdekraften. Druerne ankommer på øverste niveau. Gæringen finder sted på mellem niveau, og fad og flaskelagringen foretages i de allerdybeste kældre.

Poggio alle Nane, Maremma Toscana IGT
Poggio alle Nane fremstilles af Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Carménère. Kun de bedste drueklaser høstes og lægges i små kasser, der tillader stabling uden at druerne beskadiges. Ved ankomsten til kældrene sorteres druerne igen, afstilkes og knuses let. Druerne gennemgår herefter en 4-5 dages koldmaceration for at ekstrahere maksimal frugt og aroma. Når gæringen sættes i gang stiger temperaturen til 28° C. I de følgende 18 dage forbliver mosten i skindkontakt, og man sørger jævnligt for, at drueskallerne skubbes ned i mosten således, at kun de fineste og mest ædle tanniner trækker ud i vinen. Den efterfølgende fadlagring varer typisk i 14 måneder, hvorefter vinen tappes flaske, og lagres i yderligere 10 måneder, før den sendes på markedet.

Fløjlsblød, varm og elegant vin
Poggio alle Nane besidder en stor og kompleks duft med fine noter af tobak, chokolade, lakrids, blommer og tørrede frugter. Smagen er fyldig med fløjlsbløde tanniner. Der er stor saftighed, og eftersmagen er lang og vedvarende. Vinen giver et varmt og elegant indtryk. Server Poggio alle Nane til kraftige kødretter som ragout af vildt eller okse og eller til modne, faste oste.Datablad
475,00 kr
mindst 6 stk