2015 Vino Nobile di Montepulciano DOCG

La Braccesca - Antinori - Toscana, Italien

Rødvin - Sangiovese

La Braccesca - topvine fra Montepulciano og Cortona
Vinmarkerne, der hører til Antinoris La Braccesca ejendom befinder sig i to nært beliggende, men meget forskellige, zoner: Den historiske kerne på 103 ha. befinder sig Montepulciano. 162 hektar befinder sig i Cortona, som har skabt sig et verdensklasse navn med internationale druesorter, især Syrah. Tilsammen udgør sjælen og terroiret i disse to områder La Braccesca. Marchesi Antinori begyndte sine investeringer i dette område, der regnes for en af de mest lovende i Toscana og hele Italien, i begyndelsen af 1990'erne. På det tidspunkt gennemgik Vino Nobile di Montepulciano appellation en sand renæssance.

La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano
Antinori gærer druerne til Braccescas Vino Nobile di Montepulciano med det formål at bevare de behagelige frugtagtige noter uden at skubbe ekstraheringen overdrevent. Det giver en balanceret og generøs karakter i vinen. Perioden med skindkontakt varer omkring femten dage, og efterfølges af lagring på store fade, hvor den malolaktiske gæring fandt sted. Vinen er aftappet i foråret i det andet år efter høsten, og får derefter en yderligere tolv måneders lagring på flaske før den frigives til salg.

Stor, intens, elegant og kompleks Vino Nobile
La Braccescas Vino Nobile di Montepulciano viser strålende aromaer af ribs og brombær ledsaget af lette noter af violer og tobak. Fyldig og smidig på ganen, med en fantastisk appetitlig smag, der også er præget af røde frugter og sarte noter af vanilje og tobak. Vinen er blød i finishen med smukt afbalancerede tanniner og en kraftfuld smag med både friskhed og længde.Datablad
179,00 kr
mindst 6 stk