2017 Villa Antinori Bianco Toscana IGT

Antinori - Toscana, Italien

Hvidvin - Trebbiano

Antinori - tradition, passion og kvalitet i 26 generationer
Antinori familien har været vinavlere i over seks århundreder, siden 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i "Arte Fiorentina", vinmagernes orden i byen Firenze. Gennem seksogtyve generationer har familien været blandt Italiens mest innovative producenter, altid med en grundlæggende respekt for det traditionelle håndværk. I dag drives virksomheden af Marchese Piero Antinori med støtte af døtrene, Albiera, Allegra og Alessia. Tradition, passion og kvalitet er de ledende principper, som har placeret Antinori som en af de førende og mest respekterede vinproducenter i Italien, og måske endda i hele vinens verden. Antinori familien er medlem af den prestigefyldte forening af vinfamilier, Primum Familiae Vini.

Antinori nel Chianti Classico - nyt fantastisk vineri ved Bargino
I oktober 2012 indviede Antinori nye kældre ved Bargino i Chianti Classico området, 20 minutters kørsel syd for Firenze. De nye kældre er skabt ud fra et ønske om minimal indvirkning på miljøet, harmoni med landskabet og maksimale besparelser i energi. Udefra ses blot en skråning med et lille "indsnit" i form af en terrasse og et glas parti. Kældrene er bygget ind i højen, og nyder godt af en naturlig kølighed, ligesom vinene kan håndteres så skånsomt som muligt, med tyngdekraft alene. Kældrene er bygget med naturlige materialer, såsom terrakotta, træ, corten (en legering af stål og kobber), og glas.

Villa Antinori Bianco
Villa Antinori Bianco blev produceret for første gang i 1931 af Niccolò Antinori. Etiketten har stort set været uændret siden da, ligesom filosofien om at maksimere den toskanske karakter i vinen. Villa Antinori Bianco fremstilles af Trebbiano, Malvasia Toscani, Pinot Blanc, Pinot Grigio og Riesling druer. Hver druesort høstes og gæres for sig. Gæring og lagringen foregår ved lave temperaturer for at bevare maksimal friskhed og aroma. Og netop friskhed og aroma er blandt kodeordene for denne vin, der byder på en elegant, blomstrende og meget frugtagtig duft. Smagen er frisk, smidig og elegant med en ren og vedholdende eftersmag. Perfekt som aperitif, til salater, retter med lys fisk eller skaldyr.Datablad
119,00 kr
mindst 6 stk