2014 Bussia Barolo DOCG

Prunotto - Barolo, Piemonte, Italien

Rødvin - Nebbiolo

Alfredo Prunotto - passion og kvalitet fra Alba
Prunotto er grundlagt i 1904 og har siden specialiseret sig i fremstillingen af de store vine fra Alba. Prunotto regnes som én pioner, idet man som det første hus i 1961 tappede vinene fra de bedste enkeltmarker separat og med markens navn på etiketten. Passion og en utrættelig stræben efter kvalitet er udgangspunktet for Prunotto, der kombinerer traditionerne fra området med den mest moderne teknologi.

Antinori i Piemonte
I 1989 indledte Marchesi Antinori sit samarbejde med Prunotto. De første 5 år var det et distributionssamarbejde, men da de daværende ejere, Colla brødrene, valgte at gå på pension, købte Marchesi Antinori Prunotto. Under ledelse af Piero Antinoris ældste datter, Albiera, er der investeret massivt i Prunotto og i vinmarker i de bedste områder. Blandt dem Costamiole i  Agliano, 7 ha. i Barolo Bussia Cru marken, 5 ha. i Barbaresco Cru'en Bric Turot, 26 ha. med Barbera i Asti, samt 5 ha. i Treiso til produktion af Moscato d’ Asti. Under Antinoris ledelse er ejendommen perfektioneret fra A til Z, og vinene har aldrig været bedre. I 1999 indviede man nye kældre i Alba, og i 2015 indvies nye kældre og produktionsfaciliteter til topvinene i Bussia.

Prunotto Barolo Bussia DOCG
Nebbiolo druerne til denne vin høstes i Bussia marken, der er en af de mest berømte Crus i Monforte d’Alba. Marken ligger på en sydvendt skråning, 350 meter over havets overflade. Druerne høstes ved håndkraft, og kun de bedste klaser bringes til vineriet, hvor stilkene fjernes og druerne knuses. Mosten gærer langsomt ved maksimalt 30° Celsius. Inden vinteren er ovre, har vinen også gennemgået den malolaktiske gæring, og lagres herefter på 50 hl. "botti"og på barriques, der har været anvendt 2 gange før. De 24 måneders fadlagring følges af 12 måneders flaskelagring, før vinen bliver frigivet til salg.
Vinen er intens granatrød med rubinrøde reflekser. Duften er intens med aromaer af modne bær, blommer og kirsebær med strejf af blomster og krydderier. Smagen er intens med bløde tanniner og en lang eftersmag. Vinen er meget fyldig og Barolo Bussia serveres derfor ideelt til kraftige kødretter af okse eller vildt, til svampe og modne oste.Datablad
489,00 kr
mindst 6 stk