2015 Costamiòle Nizza Riserva DOCG

Barbera d´Asti

Prunotto - Barbera d´Asti, Piemonte, Italien

Rødvin - Barbera

Alfredo Prunotto - passion og kvalitet fra Alba
Prunotto er grundlagt i 1904 og har siden specialiseret sig i fremstillingen af de store vine fra Alba. Prunotto regnes som én pioner, idet man som det første hus i 1961 tappede vinene fra de bedste enkeltmarker separat og med markens navn på etiketten. Passion og en utrættelig stræben efter kvalitet er udgangspunktet for Prunotto, der kombinerer traditionerne fra området kombineret med moderne teknologi.

Antinori i Piemonte
I 1989 indledte Marchesi Antinori sit samarbejde med Prunotto. De første 5 år var det et distributionssamarbejde, men da de daværende ejere, Colla brødrene, valgte at gå på pension, købte Marchesi Antinori Prunotto. Under ledelse af Piero Antinoris ældste datter, Albiera, er der investeret massivt i Prunotto og i vinmarker i de bedste områder. Blandt dem Costamiole i  Agliano, 7 ha. i Barolo Bussia Cru marken, 5 ha. i Barbaresco Cru'en Bric Turot, 26 ha. med Barbera i Asti, samt 5 ha. i Treiso til produktion af Moscato d’ Asti. Under Antinoris ledelse er ejendommen perfektioneret fra A til Z, og vinene har aldrig været bedre. I 1999 indviede man nye kældre i Alba, og i 2015 indvies nye kældre og produktionsfaciliteter til topvinene i Bussia.

Costamiole, Nizza Riserva DOCG
Barbera druerne til Costamiòle høstes fra marken af samme navn i Agliano området. Den trekant af vinmarker, der ligger indenfor Agliano, Castelnuovo, Calcea og Nizza, har altid været betragtet som hjemsted for de allerstørste Barbera vine. På disse bakker har man, takket være den limstensholdige jord, i århundreder produceret vine med overraskende intensitet, og Costamiòle har altid med sin perfekte eksponering mod syd været betraget som den fineste mark i området. Druerne høstes ved håndkraft, afstilkes og knuses, inden de gæres. Under gæringen pumpes mosten over drueskallerne 3 gange i døgnet for optimal ekstrahering af farve og smag. Efter gæringen lagres vinen på 225 liters franske barriques i 12 måneder efterfulgt af yderligere 18 måneder på flaske.
Vinen  er dyb rubinrød med violette reflekser. Duften byder på lag på lag af moden frugt, krydret med noter af blommer, kirsebær, violer, kakao, kanel og læder. Smagen er fyldig med bløde,  komplekse tanniner og en flot, lang eftersmag. Costamiole er perfekt til stegt vildt eller oksekød, samt til modne oste.



Datablad
339,00 kr
mindst 6 stk