2019 Sogno di Ulisse Chardonnay

Malvasia IGP

Tenuta Ulisse - Terre di Chieti IGT, Abruzzo, Italien

Hvidvin - Chardonnay

Abruzzo - kendt for Montepulciano-druen
Midtitaliens Abruzzo-region er formentlig mest kendt for sine uimodståeligt frugtagtige rødvine på Montepulciano-druen. Men også de hvide vine, primært fremstillet på Trebiano di Abruzzo og de seneste år ligeledes på den fremragende Chardonnay drue, kan byde på dejlige vinoplevelser og samtidig være fantastisk gode køb.

Beskyttet mod varme og ilt
På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare de solmodne druers spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vinifikationen er så skånsom som muligt, idet naturen må gøre hele arbejdet. Samtidig er brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten
Chardonnay druerne til den hvide Sogno di Ulisse høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå nedkøles druerne og presses i skånsomme pneumatiske presser, der sikrer den optimale mostkvalitet. Mosten klares ved hjælp af tyngdekraft natten over, og gæres, hver druesort for sig, ved lave temperaturer og uden iltens indflydelse.

Sogno di Ulisse Chardonnay
Gæringen fortages ved lave temperaturer og uden iltens indflydelse for at bevare maksimal frugt og druearoma. Efter endt gæring foretages det endelige udvælgelse, der sikrer, at kun den bedste del af høsten finder vej til den færdige vin. Sogno di Ulisse Bianco er en vidunderlig frisk, fyldig, aromatisk og vel struktureret vin med en præcis og balanceret smag. Prøv den til skaldyr, lyse fiskeretter, lyst fjerkræ eller en risotto. Bør nydes ung og serveres ved 8 - 10 grader.Datablad
79,00 kr
mindst 6 stk