2017 Private Bin Chardonnay

East Coast

Villa Maria Estate - New Zealand

Hvidvin - Chardonnay

New Zealands mest præmierede vine
Villa Maria er ikke New Zealands største vingård, men det er New Zealands i særklasse mest præmierede vingård. Selvom ejendommen blev grundlagt helt tilbage i 1961 af George Fistonich, hersker der stadig en pionérånd i firmaet, hvor man absolut ikke har i sinde at hvile på laurbærrene.

De bedste vinmarker
Baggrunden for Villa Marias succes ligger først og fremmest i de store markbesiddelser i New Zealands allerbedste vindistrikter. George Fistonich har målrettet investeret kolossale summer i at opkøbe vinmarker, og han har i mange tilfælde været helt fremme i skoen og har købt op i områder, hvor andre vingårde ikke anede at der var et stort kvalitetspotentiale.

Vision og motivation
Baggrunden for Villa Marias succes er, foruden George Fistonichs vision, Villa Maria team’et totale engagement i at skabe den bedst mulige kvalitet kombineret med en politik om kun at anvende topkvalitets druer fra New Zealands bedste vinområder i Hawkes Bay, Gisborne, Marlborough og Auckland. Filosofien er i al sin enkelhed, at kvaliteten i en vin skabes i vinmarken. Selve transformeringen fra drue til vin er naturligvis et kritisk punkt ved vinfremstillingen. Chef vinmager hos Villa Maria er Alastair Maling MW, der står i spidsen for et topmotiveret og dedikeret team fordelt på Villa Marias to vinerier i hhv. Auckland og Marlborough.

Private Bin Chardonnay
Villa Marias Private Bin Chardonnay stammer fra druer dyrket i Gisborne, Hawkes Bay, Marlborough and Waipara. Det "inter-regionale" blend sikrer en Chardonnay, der viser alle druens facetter. Gæringen fandt sted ved lave temperaturer, primært i tanke af rustfrit stål. Enkelte partier, blev gæret i ældre fade, for at sikre større kompleksitet. Resultatet er en frugt-drevet Chardonnay med aromaer af moden fersken og pære med underliggende antydninger af citrus blomster. På ganen har vinen en cremet tekstur med velintegrerede strejf af eg. Et super appetitlig Chardonnay, som er blød og stylet til at drikke her og nu.Datablad
119,00 kr
mindst 6 stk