2015 Vetas Blancas Pinot Noir,Talinay Espinal

Reserva Especial

Viña Tabalí - Limarí Valley, Chile

Rødvin - Pinot Noir

Ambition: At lave Chiles bedste vine
Det er egentlig ganske billigt at dyrke vin i Chile. Den centrale del af landet er så frodig, at det ikke er nogen større kunst at dyrke druer i god kvalitet uden at det koster en bondegård. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste vine, og hvis man har fundet det nødvendigt at plante sine vinstokke i Limarí-distriktet, helt oppe nordpå i udkanten af Atacames-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at realisere deres drømme for Viña Tabali.

Eneste vindistrikt med kalkholdig jordbund
Der er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en udtalt kalkholdig jordbund. Kalken bevirker, at druerne kan opnå en rigdom og koncentration, som er uden sidestykke i Chile.

Da Limarí-distriktet påvirkes af de kraftige, kølige vinde fra Stillehavet, er det muligt at dyrke både grønne og blå druer med stor succes. De grønne druer dyrkes på de mest vindblæste skråninger, mens de blå druer dyrkes steder, hvor der er mere læ og varme.

Vetas Blancas Pinot Noir
Pinot Noir har sjældent vist sig fra en så forførende side, som den gør i Tabalis Vetas Blancas. Vinen laves på druer fra udvalgte marker, og lagringen er foregået på fade af ny fransk eg og har varet 15 måneder. I glasset fremstår den flot mørk og byder på en indtagende bouquet af hindbær, solbær og vanilje. Smagen smyger sig som fløjl om ganen, og er mættet med perfekt moden, superintens bærfrugt.

Dette er en oplagt ledsager til festmåltider med oksekød, lammekølle, kraftigt smagende fjerkræ (også vildt), og inkarnerede livsnydere vil sikkert også med lethed kunne nyde vinen uden noget som helst til, udover godt selskab. Nyd vinen af rummelige glas et til seks år fra høståret.Datablad
129,00 kr
mindst 12 stk