2014 Pedregoso Syrah, Espinal Vineyard

Gran Reserva

Viña Tabalí - Limarí Valley, Chile

Rødvin - Syrah

Ambition: At lave Chiles bedste vine
Det er billigere at dyrke vindruer i topklasse i Chile, end det er i de klassiske europæiske vinområder. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste vine, og hvis man har fundet ud af, at det bedste sted man i så fald kan plante sine vinstokke er i Limari, langt mod nord i udkanten af Atacames-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at realisere deres drømme for Viña Tabali.

Kalk og stillehavsblæst
Der er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí i Nordchile. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en kalkholdig jordbund. Kalken bevirker, at druerne kan opnå en rigdom og koncentration, som er uden sidestykke i Chile. Desuden ligger Limarí tæt på Stillehavet, som sender kølig blæst ind i vinmarkerne, og gør klimaet mildere og modningssæsonen længere - og jo længere druerne er om at modnes, desto mere komplekse aromaer kan de opfange. De markante kølende vinde fra Stillehavet tilfører vinene en unik friskhed og elegance.

Pedregoso Syrah Gran Reserva 
Fra beskæring til høst nurses vinstokkene i Tabalís vinmarker med et for øje: Maksimering af kvaliteten. Ved høst håndplukkes druerne og lægges i kasser, der kan rumme 20 kilo, så hver en klase kommer intakt frem til kælderen. Her håndsorteres klaserne, hvorefter de afstilkes og sorteres endnu engang. Gæringen finder sted ved kontrollerede temperaturer i rustfri ståltanke. Vinen er fadlagret 10 måneder på franske egetræsfade. I glasset fremstår den mørk violet, og duften byder på en eksplosion af blommer og sorte kirsebær. Det er en elegant og velbalanceret vin med god struktur og en lang eftersmag. Nyd den til lam, oksekød eller kraftigt fjerkræ. Datablad
99,00 kr
mindst 12 stk