2017 Pedregoso Pinot Noir, Espinal Vineyard

Gran Reserva

Viña Tabalí - Limarí Valley, Chile

Rødvin - Pinot Noir

Ambition: At lave Chiles bedste vine
Det er egentlig ganske billigt at dyrke vin i Chile. Den centrale del af landet er så frodig, at det ikke er nogen større kunst at dyrke druer i god kvalitet uden at det koster en bondegård. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste vine, og hvis man har fundet det nødvendigt at plante sine vinstokke på de unikke limstensholdige jorde i Limarí-distriktet, helt oppe nordpå i udkanten af Atacama-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at realisere deres drømme for Viña Tabali.

Kalk og kolde stillehavsvinde
Der er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en udtalt kalkholdig jordbund. Kalken bevirker, at druerne kan opnå en friskhed, koncentration og mineralitet, som er uden sidestykke i Chile. Da Limarí-distriktet påvirkes af de kraftige, kølige vinde fra Stillehavet, er det muligt at dyrke både grønne og blå druer med stor succes. De grønne druer dyrkes på de mest vindblæste skråninger, mens de blå druer dyrkes steder, hvor der er mere læ og varme.

Pedregoso Pinot Noir Gran Reserva
Tabalis Pedregoso Pinot Noir Gran Reserva dyrkes i 250 meters højde på de ældste alluviale terrasser ved Limari floden. ​Pedregoso betyder stenholdig jord. Den er ufrugtbar og giver langt lavere udbytte og dermed druer af høj kvalitet. Afstanden til havet er bare 24 kilometer, og det giver de kølende briser fri adgang op gennem floddalen, så temperaturerne holdes perfekte for Pinot Noir druen, der ikke trives i stærk varme. Druerne håndhøstes i små kasser, der kan rumme 20 kilo, og stables, så druerne kommer intakte til kælderen. Vinmager Felipe Müller lod druerne gennemgå en koldmaceration på 3 dage før gæringen. Under gæringen anvendte Felipe den klassiske Bourgogne metode med pigeage, hvor drueskindet stødes ned i den gærende most for at sikre farve og aroma til vinen. Efter endt gæring blev den unge vin lagret 10 måneder i fade af fransk eg.

Til oksekød, lam, dyrevildt, modne oste
Pedregoso Pinot Noir Gran Reserva er en frisk og elegant vin. På ganen byder vinen på intense aromaer af solmodne røde kirsebær og hindbær, en silkeagtig struktur og en fyldig og blød finish med små noter af friskkværnet peber. Perfekt til kalvekød, and, fuglevildt eller ikke for kraftige oste.



Datablad
99,00 kr
mindst 12 stk