2019 Viña Gormaz Roble

Bodegas Gormaz - Ribera del Duero, Spanien

Rødvin - Tempranillo

Toppen af Spanien
Ribera del Duero er et historisk vindistrikt i det centrale Nordspanien, som først fik officiel DO-status i 1982. Bodegas Gormaz blev etableret i 1972 og regnes blandt pionererne i området. Bodegas Gormaz var én blandt de dengang kun 12 registrerede vingårde, som banede vejen for den officielle appellation. Siden har Ribera del Duero været i rivende udvikling, og antallet af vingårde er mangedoblet til nu mere end 250, som rivaliserer med Rioja om at være Spaniens førende.

Gamle, højtbeliggende vinstokke
Bodegas Gormaz råder over 220 hektar vinmarker, der ligger i 845 – 960 meters højde i den østlige del af Ribera del Duero. Klimaet er her middelhavsagtigt, men de høje temperaturforskelle mellem dag og nat giver mere kontinental indflydelse end i de varmere dele af Ribera del Duero. Vinmarkerne er opdelt i 1.000 lodder fordelt på 20 områder (parajes). Denne diversitet giver et bredt udvalg af mikroklimaer, orienteringer og jordtyper. Imponerende 70% af vinmarkerne er beplantet med lavtydende vinstokke, som er over 80 år gamle.

Terroir, teknologi og typicitet
Målet for den kvindelige vinmager siden 1999, Maria José Garcia, er at skabe vine af den højeste kvalitet baseret på en fortolkning af terroir’et. Hun arbejder ud fra tre hovedteser: 1. At fremavle de bedst mulige druer med udgangspunkt i den enkelte parcels mikroklima, jordbund og vinstokkenes alder, 2. At benytte moderne teknologi, men med afsæt i områdets traditioner, og 3. At få det optimale udtryk og personlighed frem i vinene.

Vina Gormaz Roble
Druerne til Vina Gormaz Roble er fra over 60 år gamle vinstokke dyrket i kalkholdige lerjorde i 845 – 960 højdemeter og høstet i hånden. Ved hjemkomst til vineriet macererer druerne i 3 dage ved 4 - 6 grader for at trække de friske, frugtaromaer ud. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede tanke ved 25 - 26 grader i en uge. Herefter macererer mosten i yderligere 10 dage. Efter den malolaktiske gæring lagrer vinen 5 måneder på en blanding af nye og 1 - 2 år gamle amerikanske fade efterfulgt af minimum 4 måneders flaskelagring, før den tappes på flaske. Her får du en frisk og ungdommelig Tempranillo med en kirsebærrød farve med violette nuancer. Næsen byder på friske frugtaromaer, vanille og ristet kaffe. Smagen er fyldig, rund og balanceret med et præg af vanille. Vinen bør drikkes, mens den er ung og frisk og smager bedst, hvis den skænkes ved 14 - 16 grader. Nyd den til tapas, modne oste, grillet kød og solide fiskeretter.



Datablad
99,00 kr
mindst 6 stk