2013 Homenaje

Adega Algueira - Ribeira Sacra, Spanien

Rødvin - Mencia

Den delikate Mencia-drue fra en af Spaniens mest spændende DO'er
I Spaniens nordvestlige hjørne er DO Ribeira Sacra, etableret i 1996, den eneste region i Galicien, som er specialiseret i røde vine fremstillet på den lokale Mencia-drue. Mencia er en sensitiv druetype, som giver enestående resultater i bjergegne. Den modner bedst, når den har optimale betingelser på vinmarker etableret på terrasser i det uvejsomme terræn på stejle, sydvendte skråninger i en vis højde. Under disse forhold giver Mencia en vin med en klar, hindbærrød farve, intense aromaer af røde frugter og blomster samt et ideelt forhold mellem alkohol og syre, der giver vinen gemmepotentiale. De sidste 15 år har vinene fra Ribeira Sacra opnået stigende anerkendelse internationalt, og en håndfuld producenter, herunder Algueira, har tilmed fået kultstatus.

Fra skifer-terrasser med 80% hældning og 100% hele Mencia-drueklaser, som trædes med fødderne 
Druerne til Homenaje er fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år fra stejle skiferskråninger. Fra terrasserne er der en storslået udsigt over Sil-floden. Floden indflyder på mikroklimaet i dalen og giver særlige betingelser med mindre nedbør og højere solindstråling. Alle druer høstes i hånden og transporteres hjem til vingården i små kasser à 20 kg. 15% af høsten bevares som hele drueklaser. De afstilkede druer og de hele drueklaser macererer, før mosten spontangærer igangsat af den naturlige gær. Efter endt gæring, lagrer vinen 21 måneder på 225 liters barriques. Der er kun produceret 2.400 flasker. 

Homenaje: En sand hyldest til Mencia 
Farven er intens, kirsebærrød med skinnende brillans. I næsen byder Homenaje på klassiske Mencia-aromaer i form af mørke bær og frugter med et touch af friske, balsamiske noter og krydderier. Smagen er intens og kompleks med lag på lag af velstrukturerede, bløde tanniner. Finishen er koncentreret og kompakt og varer ved og ved. Datablad
1.095,00 kr
mindst 6 stk