2018 Heraclio Macabeo Sauvignon Blanc

Organic

Bodega Sierra Norte - Utiel-Requena, Spanien

Hvidvin - Macabeo

Friske og karakterfulde vine fra et historisk område
Spaniens største havneby, Valencia, ligger på den solrige østkyst. Bodegas Sierra Norte ligger i området Utiel-Requena ca. en times kørsel vest for Valencia. Her er klimaet kontinentalt med varme, tørre somre og kolde vintre. Kølige luftstrømme fra Middelhavet og den omkringliggende bjergkæde modererer klimaet. I disse barske forhold er det afgørende, at temperaturen veksler op til 20 grader mellem dag og nat, da det bevarer et højt syreindhold i druerne og giver intense aromaer. Vinene bliver dermed friske og karakterfulde.

Tradition og innovation
Bodegas Sierra Norte stammer helt tilbage fra 1914, hvor familien plantede de første hektar med den lokale rødvinsdrue, Bobal. I dag er det tredje generation, Manuel og Lorenzo, der står i spidsen for vinhuset. Bodegas Sierra Norte har altid været visionære og har gennemgået en rivende udvikling. Hen over årene har de opkøbt vinmarker, hvor de har plantet lokale druesorter af respekt for traditionen (f.eks. Bobal, Monastrell og Macabeo) og har samtidig tilpasset sig efterspørgslen fra den moderne forbruger ved at plante internationale druesorter (f.eks. Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc). I dag råder de over 322 hektarer fordelt over de fire områder: Camporrobles, Jumilla, La Roda og El Pinos. De har alle fire steder produktionsfaciliteter max. 5 kilometer fra vinmarkerne, hvor den nyeste teknologi går hånd i hånd med gamle metoder.

Frontløbere og 100% økologiske
Respekt for naturen, afgrøder, fugleliv og bier har altid ligget familien på sinde. Allerede i 1985 begyndte de at omlægge til økologisk produktion, og i 2000 blev alle vinmarker officielt øko-certificerede. Sierre Norte markerer deres kærlighed til naturen ved at afbilde en sommerfugl og en spurv på etiketterne til henholdsvis Ananto og Heraclio-vinene.

Heraclio Macabeo + Sauvignon Blanc
Druerne er dyrket økologisk i en sund og aktiv jordbund, som hurtigt optager de organiske materialer, som den økologiske dyrkning bidrager med. Det fremmer et særligt terroir-udtryk. Hver druesort høstes separat, når de er optimalt modne. Høsten foregår om natten for at bevare de fine aromaer og for at undgå, at saften oxiderer. Druerne presses nænsomt i en pneumatisk presse, og saften bundfælder sig under kølige temperaturer. Det resulterer i en klar most, som gærer ved lave temperaturer for at frembringe de friske og rene aromaer. Vinen lagrer på bærmene i en periode for at give ekstra fylde og en blød mundfornemmelse. Til sidst tappes den på flaske efter en skånsom klaring, stabilisering og filtrering, så den bevarer sin iboende karakter. Resultatet er en intens, forfriskende og aromatisk vin med duft og smag af tropiske frugter, abrikos, hvide blomster og fennikel. Rank, kompleks og elegant. Nyd den til pasta, skaldyr, fisk, risretter og asiatisk mad såsom sushi og sashimi.Datablad
79,00 kr
mindst 6 stk