2018 Familia Pacheco ORGANIC Monastrell

Bodegas Viña Elena - Jumilla, Spanien

Rødvin - Monastrell

Jumilla – blandt Spaniens ældste vinområder
Jumilla er et spansk vinområde, der strækker sig over den nordlige del af Murcia regionen, og den tilstødende sydøstlige del af Albacete provinsen. Området fik sin officielle status som D.O. område i 1966 og var dermed blandt de første i Spanien. Der er ca. 32.000 hektar tilplantet med vinstokke. Vinmarkerne ligger typisk mellem 4- og 800 meter over havets overflade og i overgangszonen mellem kystområdet ved Middelhavet og den centrale højslette Castilla-La Mancha.

Barskt, kontinentalt klima
Klimaet er kontinentalt med varme somre og kolde vintre. Dagtemperaturerne kan om sommeren nå op omkring de 40 grader, men afløses af kølige nætter, der holder friskheden i druernes aromaer. Jordene er limstensholdige, fattige på organisk materiale og med stor evne til at holde på fugtigheden, hvilket betyder, at vinstokkene kan overleve perioder med tørke. Summa summarum er det drømmebetingelser for den fremragende Monastrell drue, der er den vigtigste i området, hvor den yder rige, koncentrerede og forbløffende komplekse vine.

Familievinbrug i topklasse
Bodegas Viña Elena er grundlagt i 1948 og råder over 260 hektar med mandel- og oliventræer og vinstokke. Grundlæggeren Francisco Pachego Perez fremstillede fra starten sine vine fra familiens marker i ydmyge kældre ved familiens domicil, og solgte dem på fad til de større vinkøbmænd. Senere købte og vinificerede Francisco druerne fra sine naboers marker, og det lille familievinbrug voksede. Næste generation, med Paco Pachego ved roret, besluttede at stoppe med at levere til de store vinkøbmænd, og i stedet satse på at tappe og sælge de færdige vine selv. En modig beslutning for det lille firma, men takket være sin dygtighed og vinenes kvalitet lykkedes projektet. I dag er der bygget nye, topmoderne kældre, tredje generation er en del af Bodegas Elena, og vinene er blandt de bedste i området.

Familia Pacheco Organic
Pacheco familens “Organic” vin fremstilles af 80 % af den lokale stolthed, Monastrell druen. De resterende 20 % er Syrah. Begge druesorter er dyrket efter økologiske metoder, der hjælpes godt på vej af det solrige tørre klima i Jumilla.  Den unge vin er lagret på tank for at bevare den solmodne frugt optimalt. Resultatet er en vin, der kombinerer sin intense og solmodne frugt med en flot kraftfuld smag med mindelser om mørk chokolade og røde og sorte bær. Prøv til grillet kød, tapas eller faste oste som f.eks. Manchego.



Datablad
79,00 kr
mindst 6 stk