20 Years Old Tawny Port

20 Years Old Tawny Port

Churchill-Graham - Porto, Portugal

Portvin - Touriga Nacional - 50 cl - 19,50% Vol.

★★★★★ i Ekstra Bladet: "Klassisk portvinshus måske mest kendt for sine ruby portvine. Denne er mahogni i farven. Medium intens i duften. Frugtig og ligefrem i stilen. Blommer, kaffe, vanilje og krydderier i smagen. Pæn syre som holder den flot oppe."

19 ud af 20 point, Oldenburgs Vinguide: "Mørk mahogni som mit skrivebord, lys af sind som min standerlampe. Strukturen er sikker og udholdende, sødmen er naturligvis fremtrædende, men ikke omfavnende, og den har både rygrad og en fint balancerende syre. Men især har den det, de britiske Portvinshuse tilstræber, men ofte har svært ved at indfange: friskhed. Friskhedens dialog med sødmen er fortryllende og vellykket. Det er sjældent at smage en så fornem kombination af de britiske og de portugisiske kæpheste. Giv den 10 min. luft, og den kan spænde fra hygge og velbehag til nødder, ost og dessert."

92 point, Vinbladet.dk: "Mørk tawnybrun med lidt rødlige toner og lys kant. Stadig lidt frugt i form af modne kirsebær, men ellers hasselnødder og figner. Intens i munden, dejlig cremet med hasselnødder, valnød, figner og lidt karamel, flot højt syreniveau og super balance. Et fint glas."

92 point og kåret til markedets bedste portvin i Vinforum.dk; "Intens ristet duft af nødder, marcipan. Mellemfyldig til fyldig vin med en ultra fin nøddepræget smag, der nok er sød men er meget elegant i det. Vinen har en meget flot balance og på trods af dens intensitet har den bevaret en del friskhed. Meget, meget lækker."

91 point i Jyllands-Posten: ”Tør, rank og mørk med noter af lakrids. Mineralsk, engelsk og rank i stilen.”

Churchill-Grahams 10-års Tawny scorede 94 point i Robert Parkers magasin The Wine Advocate - den højeste rating, vinguruen nogensinde har tildelt en Tawny Port. 20-års Tawny Porto byder på de samme dyder som 10-års, men har endnu mere dybde og endnu større kompleksitet. En fantastisk vin. Produktionen er stærkt begrænset.

"Winery of the Year 2012" i Wine & Spirits Magazine

Levering: 1-2 hverdage

Vin fra Churchill-Graham


Datablad PDF
299,00 kr
mindst 9 stk


Anmeldelser af 20 Years Old Tawny Port

  • Vinbladet.dk...92 point (92 af 100)
  • Oldenburgs Vinguide19/20
  • Ekstra Bladet5 stjerner - Ekstra Bladet
  • Vinforum.dk92 point
  • Jyllands-Posten91 point

Vi anbefaler...

Quinta da Gricha Vintage Port 2015
Portvin - Touriga Nacional - 75 cl
Churchill-Graham
Porto, Portugal
525,00 krmin. 6 stk.
Quinta da Gricha Vintage Port 2007
Portvin - Touriga Nacional - 75 cl
Churchill-Graham
Porto, Portugal
645,00 krmin. 6 stk.
Vintage Port 2016
6 stk. trækasse
Portvin - Touriga Nacional - 75 cl
Churchill-Graham
Porto, Portugal
649,00 krmin. 6 stk.