Vininformation
93 point, JamesSuckling.com: "Aromas of plums and fresh thyme follow through to a medium to full body, chewy tannins and a lightly austere finish. Needs time to soften."
17,5 point ud af 20 mulige, Forlaget-Smag.dk: ”Blød, tør og peberkrydret med nydelig og ret venlig druekarakter med violer midt i smagen og en let og spidsfindig fin druesødme, inden den afsluttende garvesyre lukker af. Den er ret venlig, dog tør og røget, og den skal iltes, før den åbner sig. Den kan virke lidt frøkenagtig og fornem med tørrede krydderurter og stødt peber, men krukket eller ej er den værd at vente på.”
Poggiarellinos Brunello fremstår nærmest sort i glasset. Duften byder på solbær og kirsebær samt nuancer af grafit, tjære, pibetobak, røget bacon og mineralske facetter. Smagen er fabelagtigt rig og generøs, og understøttet af en superfin tannin, som gør helhedsindtrykket harmonisk og sikrer vinen et kolossalt lagringspotentiale.
Nyd vinen af rummelige glas op til femten-tyve år fra høståret, gerne som ledsager til festmåltider med kraftigt fjerkræ (såsom andesteg), fugle- og dyrevildt, lam eller det bedste oksekød. Vinen vinder anseeligt ved dekantering.
Læs mere