Pian delle Vigne - Antinori

Italien

Antinoris Brunello di Montalcino ejendom, Pian delle Vigne, befinder sig seks kilometer syd for byen Montalcino, oppe over Orcia floddalen. Ejendommen, der har tilhørt Antinori familien siden 1995, tager sit navn fra en gammel banegård fra det 19. århundrede, beliggende i udkanten af godset. Banegården er stadig i brug.

Pian delle Vigne omfatter i alt 184 hektar, hvoraf de 65 er tilplantet med vinstokke. Der er endvidere to hektar med olivenlunde og 117 hektar med skov. Vinmarkerne er udelukkende tilplantet med Sangiovese druer, der lokalt er kendt som "Brunello". Markerne befinder sig i højder, der varierer fra 130 og til 250 meter over havets overflade. Eksponeringen er overvejende sydøst og dermed ideel. Jordbunden er hovedsagelig ler- og kalkholdig og er rig på sten.
Omkring halvdelen af vingården blev tilplantet i 1996-1997, og disse vinstokke er nu i fremragende produktiv balance og giver vine af meget høj kvalitet. Disse lidt "ældre" parceller er nu suppleret 33 hektar tilpantet med fem forskellige af de bedste Sangiovese kloner fra Montalcino.

Det tempererede klima, der hersker i Montalcino classico området betyder, at druerne i dette område modnes en uge eller to tidligere end i Chianti Classico og dette betyder, at høsten typisk begynder i midten af september. Hertil kommer den særlige mineralrigdom i jordene, der giver en endnu større duft, elegance og blød garvesyre i vinene. Kvaliteter, der bliver endnu mere synlige med alderen.

Vin fra Pian delle Vigne - Antinori

Vin fra Pian delle Vigne - Antinori, Italien

Rosso di Montalcino DOC 2016
Rødvin - Sangiovese - 75 cl
Pian delle Vigne - Antinori
Brunello di Montalcino, Toscana, Italien
199,00 kr min. 6 stk.
Brunello di Montalcino DOCG 2014
Rødvin - Sangiovese - 75 cl
Pian delle Vigne - Antinori
Brunello di Montalcino, Toscana, Italien
459,00 kr min. 6 stk.