Syrah, Nord Sud 2010

Syrah, Nord Sud 2010

Laurent Miquel - Languedoc-Roussillon, Frankrig

Rødvin - Syrah/Shiraz - 75 cl - 13,50% Vol.

★★★★★ på Winelab.dk; ”Dufter lidt støvet, men har alligevel en fin frugtighed af primært kirsebær og brombær med et strejf kardemomme. Dejlig frisk saftighed med en sødmeagtig syre. God eftersmag af lidt julenelliker, saftig frugt og et let fadpræg. Stor vin til grillet mad.”

★★★★ på Vinforum.dk; "Rødviolet farve. Ikke så intens duft af mørke kirsebær, peber. Mellemfyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er lettere krydret i en solmoden stil, der dog er flot balanceret. Vinen passer godt til dansk julemad."

Skøn julevin til and og flæskesteg, Spisbedre; "Her er en usædvanlig fyldig Syrah med masser af moden frugt og et strejf af krydderier. I duft og smag flere lag af moreller, peber og endelig en dejlig afstemt garvesyre."

Laurent producerer sin "signatur Syrah" fra udvalgte parceller på familiens ejendom, med gamle og naturligt lavt ydende Syrah vinstokke. Rækkerne med vinstokke er plantet i den optimale nord-syd-orientering, hvilket betyder, at druerne er eksponeret mod direkte sol morgen og aften, men beskyttet mod den brændende middags sol. Det giver perfekt modne druer, hvor friskheden i aromaerne samtidig er optimal. Ca. halvdelen af høsten lagres på nye franske egetræsfade. Resultatet er en imponerende fyldig Syrah med moden frugt og det strejf af krydderier, som er så karakteristisk for denne drue. Smagen er kompleks med lag på lag af moreller, peber og krydderi. Perfekt afrundede tanniner i finishen fuldender oplevelsen. Nyd denne superbe Syrah til stegt oksekød, lammekød, vildtretter eller modne oste. 

Vin fra Laurent Miquel


Datablad PDF


Anmeldelser af Syrah, Nord Sud 2010

  • Holstebro Dagblad5 stjerner - Holstebro Dagblad (5 af 6)
  • Winelab.dk5 stjerner - Winelab.dk
  • Vinforum.dk4 stjerner - Vinforum.dk
  • SpisbedreSkøn julevin til and og flæskesteg

Vi anbefaler...

Saint Chinian Bardou 2012
Rødvin - Syrah/Shiraz - 75 cl
Laurent Miquel
Saint Chinian, Languedoc-Roussillon, Frankrig
219,00 krmin. 6 stk.
Les Collines de Laure Rouge 2015
IGP Méditerrannée
Rødvin - Syrah/Shiraz - 75 cl
Vins Jean-Luc Colombo
Rhône, Frankrig
129,00 kr
109,00 krmin. 12 stk.
Touraine Sauvignon Blanc 2016
Hvidvin - Sauvignon Blanc - 75 cl
Domaine de l´Aumonier
Touraine, Loire, Frankrig
105,00 kr
Økologiskmin. 6 stk.